Header Ads

Siyonist plan İfşa oldu; İsrail bu yüzden Gazze'yi işgal edecek

ABD'nin Çin'in "Yol-Kuşak" projesine alternatif olarak geliştirdiği Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru (IMEC) projesinde Hindistan'dan Avrupa'ya gidecek lojistik projesinin, Gazze sahil hattından geçirilmesi planlanıyor.


Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru (IMEC)

Stratejiknokta.com - İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal ve soykırım saldırıları sürerken, siyonist rejimin saldırılarına ilişkin detaylar ise netleşmeye başladı. Hindistan'da "Tek Dünya, Tek Aile ve Tek Gelecek" temasıyla 9-10 Eylül'de düzenlenen "18. G20 Liderler Zirvesi"nde duyurulan Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru (IMEC) Projesi'ne İsrail'in de dahil edildiği ortaya çıktı. Hindistan'ın yaptığı açıklama ile gün yüzüne çıkan o detaya göre, Hindistan'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne uzanacak ardından Suudi Arabistan, Ürdün ve İsrail'i geçerek Avrupa'ya bağlanacak lojistik ağın, İsrail'deki Avrupa aktarım limanı Gazze hattından gerçekleştirilecek.

HİNDİSTAN ENDİŞESİNİ AÇIKLADI
The Times of India Gazetesi'nin haberine göre, Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, başkent Yeni Delhi'de 2023 Hint-Pasifik Bölgesel Diyaloğu Uluslararası Konferansında konuştu. Sitharaman, IMEC Projesi'ne çok sayıda ülkeden kara, deniz ve demir yollarının dahil olduğunu ve projenin jeopolitik zorluklarının bulunduğunu belirtti. Ülkesinin, projenin geleceğiyle ilgili oldukça tedbirli olduğunu vurgulayan Sitharaman, "(IMEC) jeopolitik zorluklardan uzak değil, İsrail ve Gazze'deki çatışma bunun endişe verici bir manifestosudur" dedi.

ABD, ÇİN'İN YOL-KUŞAK PROJESİ'NE KARŞI ORTAYA ATTI
Hindistan'da "Tek Dünya, Tek Aile ve Tek Gelecek" temasıyla 9-10 Eylül'de "18. G20 Liderler Zirvesi" düzenlenmişti. Zirve kapsamında "Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklığı ve Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru" oturumu düzenlenmişti. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, bu oturumda, Hindistan-OrtaDoğu-Avrupa Ekonomik Koridoru'nun duyurusunu yapmıştı. ABD Başkanı Joe Biden da oturumda yaptığı konuşmada, "Bugün, yeni bir Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru için tarihi anlaşmayı sonuçlandırdığımızı duyurmaktan gurur duyuyorum." demişti. Ekonomik koridor için Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Avrupa Birliği, Fransa, İtalya, Almanya ve ABD mutabakat zaptı imzalamıştı. STRATEJİKNOKTA.COM

İSRAİL PROJENİN GİZLİ ÖZNESİ
İmzacı ülkeler arasında olmayan İsrail'e, ABD'nin söz konusu projesinde "kilit rol" biçildiği görülüyor. Söz konusu ekonomik koridorun, Hindistan'ı Batı Asya/Orta Doğu'ya bağlayan "Doğu" ve Batı Asya/Orta Doğu'yu Avrupa'ya bağlayan "Kuzey" olmak üzere 2 ayrı koridordan oluşması planlanıyor. Önerilen koridor, Hindistan'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne uzanacak ardından Suudi Arabistan, Ürdün ve İsrail'i geçerek Avrupa'ya bağlanacak. İsrail lojistiği Avrupa'ya taşınmasında son liman olarak konumlandırılırken, Hindistan'dan yüklenen malların, İsrail ve Yunanistan limanlarından Avrupa'ya daha hızlı gönderilmesi de projede öngörülüyor. İsrail'in Akdeniz'e çıkacak limanlar için ise Tel Aviv - Gazze hattını kullanacağı değerlendiriyor. 
Blogger tarafından desteklenmektedir.